•   
  •   

 
 

 Into the Ark terug in Nederland !!!

 

 

Op 26 en 27 oktober 2018 zijn Dane and Taylor weer terug in Nederland.

Traditioneel zo je kunnen zeggen dat het weer in het laatste weekend van oktober is.

Tweede werden ze in de Voice UK en ze hebben de hele zomer mee mogen touren als supportshow van niemand minder dan Sir Tom Jones.

 

Toch komen ze weer via mij in friesland omdat ze het erg leuk vinden en omdat het ook echt vrienden van mij zijn geworden.

 

trots als een pauw presenteer ik hier de twee prachtige posters voor de shows in Joure op 26 oktober en Wergea 27 oktober. Ook zullen beide heren weer in Noardewyn Live zitten bij Willem Waldpyk op omrop Fryslan !

 

wil je een kaart reserveren voor Wergea of meer info over hun shows eind oktober bel dan 0650621855

 

 

 

 

TOPARTIESTE JILL JACKSON TERUG IN DRONRIJP !!!

 

Kaarten reserveren ?    bel : 06 5062 1855

 

 

na de prachtige tour in juli 2016 is Jill eindelijk terug in Friesland en dit keer met prachtige nieuwe nummers die op haar nieuwste cd "Are we there yet ? "staan. Uiteraard kan je op deze twee avonden de cd rechtstreeks van Jill kopen, misschien wel gesigneerd....

 

Twee theaterconcerten in de schuur van de familie Wiersma, je kan kiezen voor zaterdagavond 1 september of zondag begin avond 2 september..... of beide ?

 

Jill speelt haar oude en nieuwe nummers en zal ons vast weer verrassen met de nodige humor maar bovenal haar geweldige vocals en gitaarwerk, al is dat voor velen al geen verrassing meer.

Kwaliteit van de bovenste plank en dan nog 1 plank daarboven, betoverend mooi en adembenemend wat deze dame kan in mijn ogen. Werkelijk een superartiest gewoon in Dronrijp.

 

Kaartjes kan je al reserveren door dit nummer te bellen : 06 5062 1855

ze kosten 25 euro met 4 consumptiemunten er bij inbegrepen.

 

 vol = vol want het worden twee intieme concerten.

luister en lees alles over Jill haar nieuwe cd en meer op deze website : http://www.jilljackson.co.uk/

 

dit mag je gewoonweg niet missen....

 

groet Gerrit Poortinga

 

 

VOLGEND WEEKEND LIVE UIT ITALIE IN NEDERLAND OP TOUR

 

DAMIEN MC FLY   - FOLK-POP -COVERBAND  CHECK ZE OP YOUTUBE EN JE WILT ER HEEN WANT ZE ZIJN ZO ONGELOOFLIJK GOED!!!

 

Binnenkort een fantastische Blues Supersunday in Dronrijp met medewerking van een internationaal samengestelde band : 

 

 

 

De jonge getalenteerde band Awkward Family Portraits uit Glasgow Schotland doet Friesland aan. Country Blues Folk en Bluegrass achtige muziek zoals je kunt horen in de film Brother Where Art Thou van George Clooney. Muziek die je doet denken aan bijvoorbeeld het theaterstuk Brekbere Sirkel . Anders dan anders maar erg leuk om naar te luisteren en mee te maken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog eventjes en dan komen deze heren Taylor and Dane ( Into The Ark) naar Nederland

 

 

Mijn grote vriend Alan Frew was hier ook weer voor een 4 in a row tourtje, Alan is een singer songwriter gitaarvirtuoos uit Prestwick Schotland en speelde een prachtige tour op mooie locaties.

Hij was hier voor de 4e keer op tour via mij en was weer adembenemend goed op dreef: 

 

 

haal nu je kaarten voor de Neushoorn Show op 28 oktober met Gerrit Dantuma als voorprogramma bij mij 06 50621855 of op de Neushoorn Website !!!

Foto van vorige tour 2016:

INTO THE ARK komt dichterbij nu :

 

Ze hebben het erg druk nu om Engeland te veroveren, grote shows met grasvelden vol mensen en uitverkochte shows in het voorprogramma van Sir Tom Jones zijn wekelijkse kost voor Dane Lloyd en Taylor Marshall.  Koop snel je kaarten want vol=gauw vol

Eind Oktober zijn ze in Friesland en kaarten voor de show in Neushoorn , bestel je op deze website :

 

 

http://www.neushoorn.nl/en/event/129689/into-the-ark

 

 

 

 

Mijn eigen optredens :

 

Gerrit Poortinga - solo performance (troubadour)

Gerrit & Friends -  duo / trio of kwartet

Jokers Wild - rock'n roll band

 

Natuurlijk is Jokers Wild nog steeds het ultieme bandje voor alle 30 plussers, covers uit de jaren 60 en 70 van Cash, CCR, Elvis, Stones en Beatles, Roy Orbison. Ouderwetse rock'n roll evergreens gespeeld door een band die meer dan tien jaar optredens heeft gedaan in Friesland.

Nog steeds te boeken met op basgitaar Jan Heida, drums Pieter de Vries, gitaar Arjan Buter, en frontman Gerrit Poortinga,

Jokers Wild speelt niet veel meer maar veranderd nooit, altijd staan ze garant voor een heerlijke avond waarbij muziekkenners hun hart op kunnen halen. Geschikt voor elke merke waarbij er ook een avond moet zijn voor 30 plussers, al zullen jongere mensen zich ook zeker niet vervelen bij deze robuuste never ending story of rock'n roll. Ervaring spreekt !!!!  kosten 950 euro excl btw en PA-geluid.

 

Gerrit Solo

Veel op pad als troubadour, Gerrit met Gitaar, gezellig op een terras, een tuinfeestje , een prive feestje of op de achtergrond.  Iets meer ballads en gevoelige nummers dan met de band en een lichte voorkeur voor klassieke country songs van Johnny Cash en Kris Kristofferson. Ruime keuze uit een 100 nummers repertoire alleen geen Nederlandstalige Meezingers, al is "Het is een Nacht "en "Stil en Mij "misschien een uitzondering. Inspelen op het publiek, een grapje hier en een verzoekje daar, het is gewoon altijd flexiebel  met bekende nummers al is Gerrit geen Jukebox a'la Jelle B of Rintje Kas want Gerrit speelt zijn favourite nummers van begin tot einde... inclusief Hotel California en Stairway to Heaven als het moet. kosten dit jaar 375 euro excl btw 6%  inclusief geluid tot 150 mensen zaal. Gerrit kan een zaal vermaken!!

 

Het nieuwe Gerrit & Friends :

duo , trio, of superkwartet met superzangeres .....

 

Voor een klein kamerfeestje of achtergrond, open dag of bedrijfsfeestje en kleine gelegenheden is het duo Gerrit en Gerda uitermate geschikt. Het repertoire is zeer uitgebreid met zangeres Gerda Okkema erbij want zowel de het Gerrit repetoire en het Gerda Repertoire komt voorbij van uitzonderlijk fijne kwaliteit, Dus niet alleen Elvis Cash en Orbison maar ook Anouk , Adele, Winehouse enz enz.

Avondvullend als duo te boeken :  550 euro excl 6% btw

 

trio Gerrit & Friends:

Een klein bandje met de kracht van een grote, Percy Hoff op basgitaar  , Dennis Westerhoff op drums en Gerrit Poortinga samen zijn goed ingespeeld trio met een breed repertoire. Strak als een huis en geschikt voor eigenlijk elk feestje en natuurlijk nog beter te boeken met zangeres Gerda Okkema erbij voor bruiloften en partijen, bedrijfsfeesten of gewoon op de dorpskermis zeer geschikt.

kosten 650 euro excl 6% btw incl geluid tot 150 mensen zaal. 

 

 

kwartet "de volledige band" Gerrit and Friends:

de nieuwe sensatie in Friesland, 4 topmuzikanten met op drums Pieter of Dennis. Met deze band is alles mogelijk voor elke muziekliefhebber. Jaren 60 70 en 80, en hits van de beste zangers en zangeressen. Setlijst is op te vragen voor details. 

Dit kwartet richt zich voornamelijk op Bruiloften, Bedrijfsfeesten, Rotaryclub, kortom stijlvolle feesten met stijlvolle muziek.

 

 

kosten 850 euro excl 6% btw incl geluid tot 150 personen ongeveer.

 

let op : - deze prijzen geldig in voor boekingen in 2018

             - PA installatie met licht en geluids (man) heeft een meerprijs van 550 euro exc 21%

             - er worden in alle formaties solo duo trio of kwartet normaalgesproken 3 x 45 minuten                 of 2 x 60 minuten opgetreden

             - pauze muziek mp3 spelen aanwezig

             - ook te boeken met aparte DJ tussendoor ( in overleg voor meerprijs)

             - specifieke vragen over prijs of combi's welkom

          

 

 

 

 

 

Eerstvolgende tour is SCOTT MC WATT weer in Friesland, deze duizendpoot met breed repertoire gaat gegarandeerd weer 4 mooie optredens neerzetten en een live optreden bij Noardewyn Omrop Fryslan op vrijdag 15 September.

16 September is er een prachtige arrangement dinnershow in het nieuw heropende café restaurant "Op Hatsum" nabij het treinstation van Dronrijp.

Heerlijk 3 gangenmenu dineren met 4 consumpties en een optreden van Scott tijdens het natafelen

kost 42,50 euro pp in de voorverkoop en 47,50 aan de deur.

Vanaf 18.00 uur tot ongeveer 23.30 uur een supermooie avond op Hatsum, misschien een mooie kado voor je vriend, vriendin, familie of partner om zulke arrangementskaarten bij mij te bestellen.

 

Hieronder de geweldige tourposter : 

 

INTO THE ARK  

Finalisten van de Voice UK (tweede) komt naar Nederland, 1 show in Amsterdam Paradiso en maar liefst 3 optredens in Friesland via www.gpmusicandlessons.nl

Grandcafe de Doelen Franeker bij Pieter van Dijk, Noardewyn Live bij Willem Waldpyk , Tigh Barra Joure bij Djoekje van der Vlugt en de grote show in Neushoorn Arenazaal in Leeuwarden.

voor de laatste show met Gerrie Dantuma in het voorprogramma kan je tickets bestellen vanaf vandaag via deze link :

http://www.neushoorn.nl/en/event/129689/into-the-ark

Details en tijden zullen straks ook meerdere keren voorbij komen op mijn Facebook.

WEES ERBIJ want deze jongens uit Wales breken nu helemaal door en treden al op in voorprogramma's van Tom Jones en Paolo Nutini.

https://www.youtube.com/watch?v=u7BfXGG3gT4

Vol trots kan ik het volgende aan jullie laten zien :

 

 

 

 

LAATSTE NIEUWS ( 15 mei 2017 update)

 

Het duurt nog lang maar toch in 14 t/m 18 september 2017  is Scott Mc Watt weer terug op Friese bodem voor 4 optredens, Scott was hier al 2x eerder op tour en wegens groot succes dus nu weer. 

 

 

Eind Oktober is de kans heel groot dat de nummers 2 van de Engelse Voice UK hier komen optreden , INTO THE ARK maakt zich op voor een nederlandse tour tussen 26 en 30 oktober 2017, twee toppers van de bovenste plank die je niet mag missen, ook zij waren hier al twee keer eerder met GP Music op tour. Fantastisch Nieuws dus haal straks je tickets op tijd. Binnenkort meer hierover.

 

 

Eind November is Alan Frew weer terug, singer songwriter uit Ayrshire Schotland was hier al 3x eerder en gaat dit keer in t laatste weekend November solo optreden.

 

 

2018 Januari tweede weekend iets nieuws, jong supertalent Awkward Family Portraits uit Glasgow, eerste keer dus verrassend leuk. Country bluegrass gospel americana ze kunnen het allemaal, heerlijke straat muzikanten luister maar eens :

 

 

Druk bezig om weer allemaal nieuwe en goeie artiesten naar Friesland te halen en dat ziet er goed uit.  Damien Mc Fly band uit Italie doet een optreden in Wergea.

 

Jill Jackson zal ook zeker weer langskomen en dat zal waarschijnlijk in augustus of september zijn. Dat zal spoedig bekend worden maar dat ze weer terugkomt naar Friesland is zeker en daar ben ik heel trots op.

 

Dat INTO THE ARK weer komt is ook fantastisch want beide jongens doen het werkelijk geweldig in de VOICE UK,  ze werken met Tom Jones en zijn kanshebbers om de Voice te winnen, wie weet... spelen de Engelse VOICE winnaars dan gewoon in Friesland, dat zou toch fantastisch zijn. Eind oktober komen ze 100% langs of ze nu winnen of niet, en ook dat is geweldig nieuws voor ons en GP music and lessons in samenwerking met Morsecode Management Glasgow.

 

Hieronder even op n rijtje : 

 

Verwacht :

 

Zondag 9 april :   Damien Mc Fly Band from Italy  

                          live in SZDRNZLL in Wergea

                          vanaf 19.00 uur

 

 

 

 

Augustus or september 2017 :  JILL JACKSON (country americana blues)

 

 

28-29-30 oktober 2017 :  INTO THE ARK  soul pop blues reggea duo from Wales

 

 

 

 

 

INTO THE ARK the new sensation of the UK, nu bij GP Music and Lessons aan te vragen voor optredens. Interesse in een live optreden , tv performance of radio optreden neem dan contact op.

 

 

 

 

 

it s been almost 4 years ago and also over 25 fryslan tours further... three card trick , nugent and belle, the kicks, amy belle, robbie hill and the blue 62 s , splendid gentlemen, franco , alan frew (band) mark beerell , john condron & christopher james sheridan , jill jackson , into the ark, scott mc watt and black triangles.... and two skots n skeef festivals.... so thanks to you all.. it s been a great pleasure and i will keep on rolling with this.... for you here one of the very first video s of the first tour with neil mc dougall of tct and now the kicks... without beard... singin It s allright now...... and it is allright cheers my friends and huge thanks to you all ... this is gonna be the next tour : 

 

update 01-12-2016

 

 

Beste Mensen, ik kan al aankondigen dat er weer veel staat te gebeuren komend jaar met artiesten uit Glasgow Schotland.

Jill Jackson zal terugkeren in Friesland na het grote succes van vorig jaar, we mogen haar met toetsenist Johnny Mac Kinnon verwelkomen na deze zomer in 2017 voor een aantal optredens waaronder weer 1 hele bijzondere op zaterdag  in Dronrijp. Later meer over Jill haar nieuwe tour...dus niet zoals eerdere berichten in April maar waarschijnlijk in Augustus 2017

 

In Februari  (17-18 en 19 feb) komt Gary Johnstone ( zanger/gitarist van Three Card Trick) voor een soort solo tour naar Friesland om samen met mij (Gerrit Poortinga & band) een drietal optredens te doen. Waarsschijnlijk is Gary in van de allerbeste blues gitaristen uit Schotland en ook zijn wat hese mooie stemgeluid klinkt geweldig. Gary was hier al 4 x eerder op tour met zijn band maar nu dus even alleen en met Gerrit op weekendtour,  de poster  

 

 

 

Maar eerst in 27-28 en 29 Januari 2017 komt Scott Mc Watt voor zijn tweede keer terug naar Friesland. Eerder was hij al hier in de Roelingahal Schatzenburg te bewonderen en zong hij met Jokers Wild klassieker Purple Rain als slotnummer van Oxxpop 2016.

Een fantastische singer songwriter uit Glasgow die tijdens zijn optredens bekend staat om de leuke covers en heerlijk stemgeluid en prima sfeer. Hieronder de Tourposter : 

 

 Januari 2017 komt 

 

Alweer een gitaarvirtuoos op Tour, dit keer Alan Frew en zijn band, country americana folk en blues, een mengelmoes van heerlijke gitaarliedjes met uitmuntend fingerpinking guitar style van de meester Alan Frew uit Prestwick Schotland

 

dat mag je niet missen :

 

www.alanjfrew.com

 

 

Na Jill Jackson zit nu de volgende tour er aan te komen , twee talentvolle singer songwriters uit Wales luisterend naar de naam INTO THE ARK.

 

Soul / pop / reggea uitmuntende zangpartijen laten deze twee heren Dan en Taylor  op Nick en Simon in het engels of misschien beter gezegd zeer jonge versie van Simon and Garfunkel.

 

Ontdekt en gepromoot door Brendan Moon de ontdekker van Paolo Nuttini zijn deze twee jongens een belofte voor de toekomst, hip trendy sexy en een tikkeltje anders dan anderen maakt hun optredens een aparte mooie belevenis. 

 

Ik had nog nooit eerder iets als dit live gezien, vorig jaar voor het eerst was het al super en het zal nu nog beter zijn.

wees erbij eind oktober in Joure, Dronrijp of Wergea dit moet je zien :

 

 

JILL JACKSON NAAR FRIESLAND :

tussen 14 en 25 juli presenteer ik jullie Jill Jackson

Jill is 1 van de meest talentvolle ervaren zangeressen die ik hier op bezoek krijg voor een grote tour van 8 optredens.

 

Jill speelde vroeger in de band Speedway en deed voorprogramma's en tours met artiesten zoals Rod Stewart , Bryan Adams, Nathalie Imbruglia en vele anderen. 

Paolo Nutini deed ooit de merchandising voor hun band speedway toen hij jong was.

Jill kent dus de grote namen maar is ook druk bezig er zelf 1 te worden met haar mooie uitstraling , knappe verschijning, netjes gitaarspel en supermooie stem is ze een sensatie in Friesland te noemen. Hieronder de poster van haar tour in Juli.

 

wil je er meer over weten bel dan 06-50621855 of mail gjpoortinga@gmail.com

 

 

Voor de 16 juli en de 17 juli staan twee speciale optredens gepland in Dronrijp en Wergea,

Dronrijp is een all inn schuurconcert intiem en dichtbij, en de 17 de in Wergea is een kerktheaterconcert met voorprogramma Hotstop. zie beide posters voor deze twee speciale concerten in de tour. Op 15 Juli is Jill te gast in Noardewyn Live bij Omrop Fryslan tussen 13.00 en 16.00 uur.

 

Naast de vele solo optredens die ik doe ben ik ook nog steeds bezig met het opzetten van kleine tourtjes, zo komen de volgende artiesten dit jaar zo goed als zeker 2016 weer naar Fryslan :

 

April 7-8-9  : Mark Beerell  (singer songwriter uit Duitsland)

 

Mei 4-5-6-7-8-9 : Scott Mc Watt ( singer songwriter uit Glasgow)

 

https://www.youtube.com/watch?v=PSodgZ0hE5Q

 

14- 25 Juli :  Jill Jackson ( singer songwriter Glasgow)

 

 

September 3  : Skots en Skeef Festival  met o.a. the Kicks uit Glasgow

 

September 5-6-7-8-9-10-11-12   Robbie Hill Bluesband uit Helsinki

 

 Oktober 26-27-28-29-30-31  Into the Ark  (uit Wales Blackwood  Dane and Taylor)

 

November  17- 18-19-20-21  Alan Frew Band uit Troon Scotland

 

genoeg op de planning dus. 

Ook de gitaarlessen gaan vrolijk verder en inmiddels zitten er zo'n 16 mensen wekelijks op les, er is nog wel een beetje plaats voor nieuwe leerlingen, maar dat is dan op woensdagmiddag of avond of vrijdagmiddag, de andere avonden zitten vol. Bel gerust voor meer informatie 06 5062 1855

 

ps ik zal proberen deze website weer wat meer up to date te houden , 

 

Groet Gerrit Poortinga  , 18-03-2016

 

 

 

 

What's All happening in Scotland Music Scene? Some good friends from the other side of the North Sea makin progress and do really Nice things which make me feel happy and delighted inside ....cause they all been on tour in Fryslan with Www.gpmusicandlessons.nl

Here my list of happiness in random order:

The Kicks : Performed and jammed with Paolo Nutini

Dizzy on Broadway : Made a brand new Video , can t wait to see ut

John Condron : Has been in New York to perform a few gigs with his American friend also named John Condron.

Three Card Trick : Will be on the www.skotsenskeeffestival.nl 5th of June

The Black Triangles :also gonna Be on this festival in Friesland and bring a lot of fans to my beautiful country called the triangle squad...can t wait ...!!

Splendid Gentleman : Just made a Great website with Great photo's and Great Music streams....bravo!!!

Franco : Also very busy and promising fore the future with there own material in their band called Make Sparks!!

Amy Belle : Already supported Robert Plant in four live shows last year , suppported Sixto Rodriquez in the Royal Albert Hall.....and a few weeks ago nugentandbelle supported the Counting Crows in Wolverhampton. In July they will be in the pre show again of the legendary LedZeppelin frontman Robert Plant again!!

Alan Frew : Became Daddy of a beautiful son and still hoi strong performing everywhere in Scotland...and did a support act of the legendary guitarplayer Albert Lee a few weeks ago!!

So conclusion...: My friends a doin really well and i am thankful that I had a chance to bring them to Fryslan for some touring....also very good to see People follow their dreams....work hard...making progress.. And have fun...and so Nice i can say that they're all good friends of mine... Thanks folks ...thanks for reading all this good stuff on the facebook!!

 
 
 

 © GP MUSIC & LESSONS - 2019